مدیرفنی تحول دیجیتال در هلدینگ فنام، از اعطای بالغ بر شش همت تسهیلات به کسب‌وکارهای خرد در شش ماهه نخست سال جاری و همچنین  اعطای بالغ بر ۱۰ همت تسهیلات در سال گذشته خبر داد.

صندوق کارآفرینی امید به عنوان بازوی اجرایی نهایت ریاست جمهوری در مسیر حمایت از کسب‌وکارهای خرد و توسعه‌ی اشتغال و کارآفرینی در کشور فعالیت می‌کند. این صندوق نیز متکی به تحولاتی که در عرصه دیجیتالی‌شدن انواع خدمات مالی محقق شده، با راه‌اندازی هلدینگی به نام «فنام» با قدرت در راستای بهره‌گیری از فناوری‌های جدید مالی برای بهبود ارایه‌ی خدمات حمایتی به کسب‌وکارها و تحقق اهداف کلان خود از جمله ایجاد روستاهای فاقد بیکار، تلاش می‌کند.

در حاشیه‌ی یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت، فرصتی دست داد تا گفتگویی را با آقای صدرا بابایی، مدیر فنی تحول دیجیتال در هلدینگ فنام انجام دهیم. بابایی در این گفتگو، ضمن تشریح اولویت‌های صندوق در حوزه‌ی حمایت و تحقق تحول دیجیتال، از اعطای بالغ بر شش همت تسهیلات به کسب‌وکارهای خرد در شش ماهه‌ی نخست سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مشروح این گفتگو را در ادامه ملاحظه می‌فرمایید.

مسئولیت اصلی صندوق کارآفرینی امید:

صندوق کارآفرینی امید، تحت نظارت نهاد ریاست جمهوری فعالیت می‌کند و مسئولیت اصلی‌اش حضور موثر در بازار اشتغال و حمایت از کسب‌وکارهای خرد و همراهی آنها در مسیر تبدیل‌شدن به واحدهایی مولد و کارآمد از طریق مختلف مثل ارایه تسهیلات است.

در همین راستا، ما در تمامی استان‌ها، شهرستان‌ها و حتی روستاها، در راستای فعال‌کردن فضای اشتغال و کسب‌وکار، تلاش می‌کنیم. ضمن اینکه باید اشاره کنم، بخش عمده‌ای از برنامه‌های حمایتی دولت در ارتباط با کسب‌وکارهای خرد، برعهده صندوق کارآفرینی امید است. مخصوصاً در حوزه‌ی خدمات روستایی، رویکرد و اولویت ما حرکت به سمت روستایی‌هایی است که بیکاری در آنها وجود ندارد و کسب‌وکارهای خرد در آنها قادر به ارتباط‌گیری با شرکت‌های دانش-بنیان و فناوری‌های جدید هستند.

رویکرد تخصصی صندوق کارآفرینی امید در حوزه‌ی استارتاپ‌ها و شرکت‌های فناورانه:

هلدینگ فنام که بازوی اجرایی صندوق کارآفرینی امید در حوزه‌ی فناوری‌های مالی و اطلاعاتی است، به صورت جدی بر روی زیرساخت‌های تحول دیجیتال و طراحی نقشه‌ی راه فناوری برای صندوق فعالیت می‌کند. از جمله اقداماتی که در سال جاری آن را آغاز کرده‌‌ایم، تجهیز کلیه‌ی شعب صندوق در کل کشور به سامانه‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی و مجهز به فناوری‌های جدید است. ما تلاش می‌کنیم از طریق ایجاد این شبکه‌ی مدرن، روند ارایه‌ی تسهیلات و حمایت‌های خود از کسب‌وکارها را بهینه‌تر و کارآمدتر سازیم.

ضمن اینکه در راستای حمایت از تولید و عرضه‌ی محصولات فناورانه و تحقق تحول دیجیتال نیز طبق دستورالعمل‌های صندوق در راستای ارایه‌ی خدمات به مشتریان و کسب‌وکارها، به طرق مختلف تلاش می‌کنیم از طریق ارایه‌ی تسهیلات بانکی (در قالب‌های متفاوت) از شرکت‌های برتر حمایت کنیم که از جمله‌ی آنها می‌توانم به ارایه‌ی تسهیلات در قالب تبصره‌ی ۱۸ به شرکت‌ها و کسب‌وکارهای حوزه‌ی فناوری دیجیتال اشاره کنم.

از دیگر اقدامات ما در هلدینگ فنام، توسعه‌ی سامانه‌ی سوپراپلیکیشن خاص است که کلیه‌ی کاربران و مشتریان می‌توانند از طریق آن به تمامی خدمات صندوق دسترسی داشته باشند. ضمن اینکه ما در قالب تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهایی که با بانک‌ها و حتی وزارتخانه‌ها داریم، از بودجه‌های آنها در راستای توسعه‌ی اشتغال، برای حمایت از کسب‌وکارهای خرد بهره می‌گیریم.

علاوه بر اینها، همانطور که عرض کردم، از دیگر اقدامات ما در هلدینگ فنام این است که تلاش می‌کنیم کسب‌وکارهای خرد مخصوصاً در روستاها را به شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه‌ی فناوری متصل سازیم و در واقع پلی باشیم که کسب‌وکارها بتوانند از خدمات و دستاوردهای این بخش بهره‌مند شوند.

از اهداف مهم معاونت محترم اجرایی ریاست جمهوری این است که روستاهای بدون بیکار داشته باشیم. ما تحقق این هدف را از مسیر بستر و شبکه‌ی دیجیتالی دنبال می‌کنیم. کما اینکه تاکنون نیز با توجه به پیشرفت‌های حاصل شده در حوزه‌ی شبکه‌ی دیجیتال توانسته‌ایم به شکل محسوسی به تسریع خدمات و بالابردن کیفیت آنها کمک کنیم.

البته ما در حوزه‌ی طراحی و توسعه‌ی سامانه‌های ستادی نیز فعال هستیم تا بتوانیم کارایی، انعطاف‌پذیری و عملکرد صندوق را نیز کیفی‌تر و سهل‌تر کنیم.

لندتک، راهکاری برای بهینه‌سازی تسهیلات:

از دیگر اقدامات مهم هلدینگ فنام طراحی هاب لندتک اشتغال با نام لندآوید است که در قالب یک اپلیکیشن و از طریق بکارگیری تکنولوژی‌های جدید مثل هوش مصنوعی، به تمامی کسب‌وکارها می‌تواند ارایه خدمت کند و بستری را فراهم آورد که اعتبار خود را صرف اشتغال و توسعه‌ی فعالیت خود کنند.

در همین راستا، ما در اغلب نمایشگاه‌هایی که وزارت گردشگری به نوعی متولی آنها است حضور می‌یابیم و به عنوان بازویی عمل می‌کنیم که اعتبار را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. بدین ترتیب، کسانی که علاقه‌مند به استفاده از محصولات حوزه صنایع دستی هستند، می‌توانند با بهره‌گیری از اعتبارات لندآوید، با قدرت بیشتری از فعالان صنایع دستی خرید کنند که این به شکل محسوسی به ارتقا و پیشرفت کسب‌وکارهای این بخش منجر می‌شود.

خدمات فنام به حوزه‌ی فین‌تک:

از آنجایی که صندوق زیرساخت مستقلی در حوزه‌ی بانکی ندارد، با چند بانک مثل بانک توسعه‌ی تعاون، بانک پارسیان و بانک تجارت قرارداد امضا‌ء کرده‌ایم و از طریق بسترها و زیرساخت‌های آنان به ارایه‌ی خدمت به شرکت‌های حوزه فین‌تک می‌پردازیم. خوشبختانه صندوق کارآفرینی امید، دیتای بسیار خوبی از فضای فناوری کشور دارد و از اشراف خوبی بر این حوزه برخوردار است. ما از همین دیتا و  اطلاعات نیز برای توسعه‌ی کسب‌وکارهای فین‌تکی بهره می‌گیریم.

اشکال مختلف تسهیلات:

رویکرد صندوق متکی به سیاست‌های کلان دولت محترم در ارایه تسهیلات ارزان، آسان و کم‌بهره به کسب‌وکارهای خرد است. ما انواع تسهیلات را به مشتریان ارایه می‌کنیم که از جمله‌ی آنها می‌توان به تسهیلات ۴ درصد و ۱۸ درصد اشاره کرد. طرح‌هایی را هم خود صندوق دنبال می‌کند که به زودی رونمایی خواهند شد. تحقق این طرح‌ها به شدت به مشتریان کمک می‌کند تا تسهیلات مناسب را برای راه‌اندازی کسب‌وکار یا توسعه‌ی کسب‌وکار خود به دست آورند.

معرفی برخی آمارها در حوزه‌ی حمایت‌گری:

در قالب تبصره‌ی ۱۸، ما ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات به کسب‌وکارها ارایه می‌کنیم که با مساعدت دولت قرار است این رقم به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کند. همچنین شایان ذکر است که ما در سال گذشته، بالغ بر ۱۰ همت اعتبار به کسب‌وکارهای خرد اعطا کردیم که برخی از آنها در مرحله‌ی اول و برخی دیگر در مراحل ثانویه بود تا کسب-وکارها بتوانند به حد مطلوبی توسعه پیدا کنند. در واقع ما کسب‌وکارها را پس از رونق‌یافتن رها نمی‌کنیم و به آنان در مسیر توسعه‌ی بازار نیز یاری می‌رسانیم.

ضمن اینکه در شش ماهه‌ی نخست امسال نیز بالغ بر ۶ همت تسهیلات به کسب‌وکارهای خرد اعطا کردیم.

اشتراک‌ها:
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *