مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت تاکید کرد که به دلیل محدودیتهای پولی و اعتباری، تحریم و قرارگیری کشورمان در لیست سیاه FATF فرایند خرید و واردات دارو را به شدت سخت و کند کرده است.
به گزارش پایگاه خبری نت صاد مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلات وزارت بهداشت در حوزه دارو، مربوط به نحوه خرید دارو است. ما به دلیل محدودیتهای پولی و اعتباری حتی در آن جایی که مشکل تحریم نداریم هم دچار مشکل هستیم و در واقع همان بحثی است که عمدهاش به تبادلات مالی و بحث FATF بر میگردد.
مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: یعنی بدین گونه نیست که الان اگر پول هم داشته باشیم، راحت بتوانیم دارو بخریم. نقل و انتقال پول برای خرید دارو و تجهیزات کار بسیار مشکلی است و شرکتهایی که مسئول این کار هستند با دردسرهای خیلی زیادی روبرو هستند. این مورد نیز یکی از چالشهایی است که ممکن است به موقع نتوانیم دارو را تامین کنیم.
وی ادامه داد: چالش دیگری که اضافه میشود، موضوع تحریمهای هوایی و دریایی است که دسترسی ما را به دارو کم میکند. تقریبا در تمام مراحل تامین دارو دچار چالش هستیم حتی بسیاری از داروهایی که در کشور تولید میشود، مواد اولیه وارداتی دارند که آنها نیز تابع همین مشکلات هستند. سازمان غذا و دارو پیش بینیهای لازم را میکند و سعی میکند جلوی کمبود را بگیرد، منتها بعضی وقتها نمیتوانیم به موقع از این موانع عبور کنیم. امیدواریم با استقرار رئیس سازمان غذا و دارو پیش بینیها به موقع انجام شود.
او با اشاره به بدهیهای بخش دولتی به صنایع دارویی توضیح داد: از طرفی دیگر ارزی که لازم است صنایع دارویی بابت مابه التفاوت قیمت ارز دریافت کنند، به طور قابل توجهی در طول ۸ ماه گذشته از ابتدای سال با بحران جدی نقدینگی روبرو است. بنابراین حتی اگر بتوانند الان یک ماده اولیه بیاورند تا داروی خود را بسازند، ریالش را ممکن است نداشته باشند، چرا که بخش دولتی به صنایع دارویی داخل بدهکارند. همه این موارد راهکار خود را دارد و باید راهکار خودش را پیش بگیریم.