د
یادداشت: مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در حالی خبر از استقبال کشورهای عربی برای سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران خبر میدهد که اصولاً برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس رقیب جدی ایران در برداشت از منابع نفت و گاز مشترک محسوب میشوند و عقب ماندگی کشورمان در حوزهی سرمایهگذاری و توسعهی میزان برداشت، به نفع این کشورها تمام شده است.
به گزارش پایگاه خبری نت صاد اخیراً حسین حسینزاده، مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت که در حاشیه نمایشگاه صنایع دستی با محمد عبدالباسط، نماینده اقتصادی و سرمایهگذاری دول عربی دیدار کرده بود، با شادمانی از استقبال این نماینده از سرمایهگذاری در صنعت نفت خبر داد.
فارغ از اینکه هدف و نیت اصلی از این گفتگو و بازتاب خبری از آن، در نمایشگاهی که هیچ ارتباط مشخصی با صنعت نفت ندارد، چیست، بررسی برخی واقعیتها و دادهها در حوزهی صنعت نفت، بیانگر شدت بیاعتباری این خبر و واهی بودن ادعا و امید مدیرعامل بهینهسازی مصرف سوخت دارد.
شایان ذکر است که ایران ایران با کشورهای همسایه ۲۸ میلیدان هیدروکربنی مشترک دارد که به اذعان رییس پژوهشکده نفت، گاز و پتروشیمی دانشگاه امیر کبیر (اینجا) در تک تک آنها از کشورهای رقیب عقب هستیم و به شکل واضحی نفت ایران مورد ربایش این کشورها قرار میگیرد. وی حتی اذعان میکند که عقب ماندگی ما از کشورهایی همچون قطر، عربستان و امارات در میادین مشترک سالانه رقمی بالغ بر ۱۷ میلیارد دلار است.
بنابراین با عنایت به سود و منفعت هنگفتی که کشورهای عربی از عدم توسعه یافتن صنعت نفت کشور و سرمایهگذاری بر روی میادین حاصل میکنند و البته با توجه به دشمنی نسبتاً تاریخی برخی دشمنیها و کارشکنیهای کشورهای عربی در حق ایران، آیا امید داشتن به سرمایهگذاری آنها در صنعت نفت کشور خیلی منطقی و عقلانی به نظر نمیرسید.
سوالی که مطرح میشود این است که آیا بهتر نیست، مسئولان کشور به جای تلاشهای بیهوده یا ذکر اخبار شعارگونه و نه چندان منطقی، به دنبال یافتن راهکارهایی عملی و اجرایی برای توسعه توان کشور در برداشت از میادین مشترک باشند و بالاخره اقدامی در راستای تامین منافع ملی در این حوزه و کاهش عقب افتادگیها بکنند؟
و