دکتر فرزین، رییس بانک مرکزی ایران در مراسم افتتاحیه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، فناوریهای مالی و رشد بانکداری دیجیتال را نقطهی قوت مهمی در صنعت بانکداری کشور قلمداد کرد.
به گزارش پایگاه خبری نت صاد، وی در این مراسم گفت: «نظام بانکداری ایران نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد. در این میان فناوریهای دیجیتال از نقاط قوت مهم صنعت بانکداری کشور محسوب میشود. شبکه شتاب ما با دسترسی بالای ۹۰ درصد از غنیترین زیرساختهای پرداخت منطقه است. ما در این حوزه گامهای موثر متعددی برداشتهایم که از جمله میتوان به طراحی و ارایهی ریال دیجیتال و ارز توافقی اشاره کرد که با همت جوانان مستعد کشور طراحی شده است. از مهمترین مزیتهای ما در حوزه بانکداری هوشمند این است که از نیروی انسانی و شرکتهای غیر دوتی توانمندی بهره میبریم.»
فرزین افزود: «البته با توجه به رشد و شتاب تکنولوژی در این حوزه باید ارزیابیهای دقیق و مستمری داشته باشیم. در این میان توسعه و مقررات گذاری بانکداری نوین از وظایف اصلی بانکهای مرکزی تمام کشورهای دنیا محسوب میشود که ما نیز در ایران با قدرت این مساله را دنبال میکنیم.»
رییس بانک مرکزی در ادامه به چالشهای اصلی بانکداری دیجیتال و نوین اشاره کرد و گفت: «تعاملات بانکی بینالمللی به خاطر تحریم بیشترین چالش را برای ما ایجاد میکند. البته در این بخش نیز ما اقدامات بسیار خوبی را انجام دادهایم که یکی از آنها ایجاد سامانهای با کمک کشورهای مختلف است که جایگزین سوئیف شده و کلیهی مبادلات مالی را انجام میدهد. این پروژ] از ده مهرماه سال ۱۴۰۳ عملیاتی شده است.»
وی افزود: «توسعه همکاریها و تبادلات مالی در قالب سازمان بریکس از دیگر اقداماتی است که ما برای غلبه بر مشکلات حاصل از تحریم در دستور کار خود قرار دادهایم. خوشبختانه بریکس محورها و اولویتهایی مثل افزایش سهم ارزهای بومی و محلی در مبادلات و همچنین تقویت همکاری کشورهای عضو در حوزه نظامهای پرداخت را در دستور کار قرار داده است و این به ما کمک شایانی خواهد کرد.»
به گفتهی فرزنید از طریق سامانههای بانکی ایران و روسیه که ادامهدار خواهد بود و کشورهای دیگری را نیز شامل خواهد شد، از دیگر اقدامات بانک مرکزی بر بهبود فضای تعاملات بینالمللی بانکی است.