ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در افتتاحیه یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، تاکید کرد که ایستادگی در برابر فناوریهای جدید یا انفعال در برابر آنها، به شدت زیانبار است و تنها راه بهرهمندی از منافع و ثمرات فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی، همراهسازی هوشمند کلیت کشور با آنها است.
به گزارش پایگاه خبری نت صاد، وی در این مراسم گفت: «زمانی آب زمینهساز شکلگیری حکمرانیهای محلی بود. به تدریج با پیدایش صنایع مختلف، بحث حکمرانیهای منطقهای شکل گرفت. کمی جلوتر، با محوریت انقلابهای صنعتی حکمرانیهای ملی و در ادامه جهانی شکل گرفت. نکته مهم این است که امروز نقش حکمرانیها نسبت به قبل تغییر میکند و آن چیزی که این تحول بزرگ را رقم میزند تکنولوژی و صنعت است.»
ستار هاشمی تاکید کرد: «نگاه منفعلانه یا تضادگرا نسبت به فناوری نه تنها جواب نمیدهد، بلکه به شدت زیانبار است و تجربهی ما این را به خوبی نشان داده است. یکی از حوزههای تحولی هوش مصنوعی است. تحولی که واقعاً ترسناک است و این هراسانگیزی توسط کارشناسان مختلف مثل رییس سابق بخش هوش مصنوعی گوگل نیز به آن اشاره شده است. اما باید با هوشیاری و مراقبت با این تحول مواجه شویم و به نوعی خود را با آن همراه سازیم. تنها در این صورت است که میتوانیم نتایج نامناسب را کمرنگ و ثمرات آن را پررنگ کنیم.»
وی افزود: «از جمله، باید بدانیم که در نهایت هوش مصنوعی باعث کاهش اشتغالزایی نمیشود و فرصتهای شغلی جدید و متنوعی را ایجاد خواهد کرد، البته اگر به درستی برای همراه شدن با آن برنامهریزی کنیم.»
وزیر ارتباطات تصریح کرد: «هوش مصنوعی از بمب اتم هم میتواند مخربتر باشد، چراکه از طریق آن میتوانید زیرساختهای حیاتی یک کشور را از کار بیندازید و این قدرت بسیار ویرانگر است. علاوه بر این، قدرت اتمی، نظارت پذیر است اما هوش مصنوعی، جنسش به گونهای است که نظارت پذیر نیست. دسترسی به بمب اتمی آسان نیست اما هوش مصنوعی به شدت در دسترس است. پس ما هم باید خطرات و تهدیدات را شناسایی و درک کنیم و هم منافع احتمالی و بالقوه را. اینکه سرمایهگذاریهای بزرگی در این حوزه، صورت میگیرد، کاملاً هوشمندانه و برآمده از نگاهی کارآمد نسبت به کارایی و نقش هوش مصنوعی است.»